Suriname participeert aan Floriade Expo 2022 in Almere

Suriname participeert aan Floriade Expo 2022 in Almere

13-12-2021

Op 14 april 2022 opent Floriade haar poorten tot en met 9 oktober 2022, een half jaar lang in Almere, Nederland. Het thema is ‘Growing Green Cities’ en zulks vindt slechts één keer in de 10 jaar plaats. Suriname zal deelnemen aan dit wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022. De coördinatie om een half jaar lang het aangeboden podium te benutten, voor een uitwisseling tussen Surinaamse en Nederlandse ondernemers, ligt in handen van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV).

In het 60 hectare grote Floriade-park ligt kennis en kunde om groene oplossingen van innovators uit binnen- en buitenland die onze steden leuker, mooier en duurzamer maken op het gebied van bloemen, planten, groenten, fruit, gezondheid en energie.

In het Caraïbisch gebied waar voedsel in sommige landen opraakt, heeft Suriname tegen alle natuurtegenslagen de consumenten toch kunnen garanderen in deze behoeften en gaat zij onverkort door. Minister Parmanand Sewdien van LVV beoogt middels de deelname aan de Floriade Expo 2022 een matchmaking te bevorderen tussen de Surinaamse en Europese ondernemers. De organisatoren van de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022 mikken op twee miljoen bezoekers, waarvan de helft uit het buitenland afkomstig is. De LVV-minister ziet deze gelegenheid vooral voor kleine ondernemers om de vleugels uit te slaan. Hij hoopt dat na deze Floriade er genoeg enthousiasme bij de ondernemers zal zijn om een Trade & Business Center op te zetten in Nederland van waaruit Surinaamse ondernemers ondersteund kunnen worden met de marketing van hun producten.

Ondernemers met belangstelling voor deelname aan de Floriade Expo 2022 kunnen middels een eigen inbreng zich tot uiterlijk 15 januari 2022 aanmelden bij LVV-Public Relations & Communications op het nummer: 479112 tst. 1143 of 1116.