Minister Rabin Parmessar realiseert beleidsdoelen te Alliance

Minister Rabin Parmessar realiseert beleidsdoelen te Alliance

18-01-2020

Minister Rabin Parmessar van het Ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij, LVV, vertoeft momenteel op Plantage Alliance voor het bezichtigen van de nieuwe aanplant welke bestaat uit met name 10 HA Kokos, 5 HA Oker en 5 HA Pompelmoes.

De minister heeft  persoonlijk  polshoogte genomen van de vorderingen. Tijdens een eerder bezoek in de maand september 2019, deed de minister de belofte om over te gaan tot diversifiëring van de aanplant te Alliance. De leiding daar had de opdracht om in december een areaal van 10 hectare bestemd voor waterkokosnoten, met als tussengewas oker aan te leggen. Daarnaast wordt een areaal van 5 hectare bestemd voor het verbouwen van pompelmoes. In eerste instantie zullen de waterkokosnoten en pompelmoezen aan de lokale markt worden geleverd. Plantage Alliance moet volgens de bewindsman terug naar de plaats van weleer.

De bewindsman heeft aanbevolen aan verdere uitbreiding te doen van de aanplant. Het management aldaar is gevraagd om na te gaan welke ondernemers kunnen worden geintereseerd  om op de grond te Alliance iets te ondernemen. Minister Parmessar heeft hiermede aangetoond de beleidsdoelen met betrekking tot de ontwikkeling binnen de argrarische sector en met name te Alliance binnen een kort termijn gerealiseerd te hebben en Plantage Alliance in zijn glorie te herstellen.