LVV: Bewoners Weg naar Zee, verrast door bezoek LVV tot aan huis

LVV: Bewoners Weg naar Zee, verrast door bezoek LVV tot aan huis

08-01-2020

In opdracht van Minister Rabin Parmessar is de afdeling van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), te kwatta vallende onder het ressort Wanica-C, dit jaar gestart om haar Landbouwvoorlichters zichtbaar in het veld te laten opereren. Deze opdracht werpt inmiddels vruchten af. De bewoners al daar zijn zeer verrast met het tot aan afgelegde huisbezoek van de landbouwvoorlichters van het ministerie.

Een bewoner geeft aan de afdeling voorlichting mee, dat zij voor het eerst sinds haar verblijft in het ressort weg naar zee, een Lvv’ers tot aan huis heeft gehad, en zij geadviseerd is over hoe productiever haar aanplant kan worden. Daarnaast kreeg zij notabene uit handen van de landbouwvoorlichter een plantje aangeboden. Zij heeft van deze gelegenheid gebruikt gemaakt om zoveel als mogelijk vragen te stellen over haar aanplant en is zeer tevreden met de begeleiding.

Het ligt in de bedoeling dat na evaluatie en de gestelde vragen de voorlichters tussentijds terug keren naar de bewoners. De bewindsman vindt het meer dan nodig om de landbouwvoorlichters in het veld te zien, dat is hun werkgebied en daar kunnen zij het best vorderingen boeken. Het streven is er om dit landelijk aan te pakken. Het Onder directoraat Landbouw werk thans aan een werkschema zodat de overige gebieden een aanvang kunnen maken. Bewoners worden opgeroepen gebruikt te maken van deze mogelijkheid en indien zij dat wensen zoveel mogelijk informatie op te vragen bij de ressortkantoren in de directe omgeving.

LVV is er naar zeggen van de bewindsman voor de totale samenleving en zal zich ten alle tijden dienstbaar stellen.

De landbouwvoorlichters zullen rapportage uit brengen zodat het ministerie daarop kan inspelen.

Het Ministerie van LVV is een zeer dynamische, maar ook hele belangrijke ministerie. Wij zijn verantwoordelijk voor de kwaliteit, continuïteit van veilig geteeld voedsel. Om dit streven te bereiken zijn veldbezoeken van eminent belang.