LVV afdeling Bestrijdingsmiddelen geeft training aan medewerkers InVitroPlants Grassalco

LVV afdeling Bestrijdingsmiddelen geeft training aan medewerkers InVitroPlants Grassalco

06-02-2020

InVitroPlants Grassalco is een dochteronderneming van staatsmijnbouw bedrijf Grassalco N.V. Deze dochteronderneming is gevestigd in het district Commewijne. Het laboratorium staat op de voormalige koffieplantage La Solitude in district Commewijne en is gespecialiseerd in de productie van in-vitro (weefselkweek) vermeerderd plantmateriaal.

Het bedrijf levert onder andere sierplanten voor potplantentelers, voedingsgewassen voor klein, midden en grootlandbouw, planten voor de her-begroeiing van verstoorde mijngebieden. Tijdens de dagelijkse werkzaamheden maakt Invitro Plants Grassalco ook gebruik van pesticiden. Om de export van planten veilig te stellen heeft het bedrijf een bepaald soort pesticide binnengehaald die dringend nodig was om hun export van planten veilig te stellen. Voor toediening ervan zijn er speciale richtlijnen nodig. Om deze richtlijnen op de juiste manier te kunnen overdragen en om de medewerkers te trainen in het gebruik van pesticiden is assistentie gevraagd aan het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij.

Het hoofd van de afdeling Bestrijdingsmiddelen van LVV, Carmen van Dijk heeft met assistentie van Evyan Amatmoekrim de training van 4 tot en met 5 februari 2020 verzorgd op het complex van InvitroPlants Grassalco.

Er zijn verschillende onderwerpen behandeld, pesticide rakende. Eveneens is de nadruk gelegd op Personal Protective Equipment, spuittechniek alsmede de triple rinse techniek.

De afdeling bestrijdingsmiddelen geeft regelmatig trainingen over de gevolgen van het onjuist gebruik van pesticiden, beschermende maatregelen, opslag, gebruik en hoe af te komen van verpakkings materiaal van pesticiden. Naar behoefte wordt de training aangepast aan de situatie en de specifieke middelen die worden gebruikt.

Het ministerie van LVV staat in dienst van de gemeenschap en het beleid is erop gericht om elke doelgroep met raad en daad bij te staan. Minister Parmessar vindt het belangrijk om kennis te delen en op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen.