Arbeiders plantage Alliance krijgen na 40 jaar Status van Ambtenaar

Arbeiders plantage Alliance krijgen na 40 jaar Status van Ambtenaar

20-01-2020

Tijdens het bezoek van Minister Parmessar aan Alliance in september 2019 werd hij geconfronteerd met een grote groep arbeiders die te werk zijn gesteld te Alliance en die trouw de werkzaamheden verrichtten, maar nooit een beschikking hadden ontvangen over hun status als ambtenaar. Aan de arbeiders is door verschillende bewindvoerders beloofd om deze in orde te maken, echter is dit steeds uitgebleven. Minister Rabin Parmessar kon zich hiermee niet verenigen en gaf hen mee alles in het werk te stellen om hierin verbetering te brengen en bij zijn terugkomst hij er voor zal zorgdragen dat dit vraagstuk tot het verleden zal behoren.

De minister liet het niet bij woorden maar heeft er ook meteen werk van gemaakt. Bij het bezoek van het afgelopen weekend van 18 en 19 januari 2020, mochten de arbeiders hun beschikking in ontvangst nemen. Voor de arbeiders betekent dit een zekerheid voor de toekomst.

“Elke Surinamer heeft dat recht als mens voor een stukje zekerheid, dat is en noem ik een menswaardig bestaan hebben. Na bijkans 40 jaar heb ik groenlicht van President Bouterse gehad om een droom en grote wens van de werknemers van Alliance te kunnen realiseren en dat is,
hun beschikking als Ambtenaar in orde te maken en uit te reiken. 19 januari 2020 is daarom een historische en voor velen ook een emotionele dag”, sprak Minister Rabin Parmessar hen toe.

“Ik dank God dat ik in de hoedanigheid van minister van LVV, daartoe in de gelegenheid gesteld bent het waar te kunnen maken enwel in 3 maanden tijd, na de gedane belofte in september 2019 ” gaf Minister Rabin Parmessar opgelucht aan.