Ambassadeur van Cuba in Suriname voert vervolgd gesprek met LVV Minister

Ambassadeur van Cuba in Suriname voert vervolgd gesprek met LVV Minister

03-01-2020

Zijne Excellentie Igor Azcuy González heeft een vervolggesprek gevoerd met Minister Rabin Parmessar over de vorderingen met betrekking tot de export van rijst naar zijn land. Bij deze ontmoeting heeft de Cubaanse ambassadeur de conceptovereenkomst die is opgesteld door de Cubaanse overheid aangeboden aan het Ministerie. Dit geschiedde op vrijdag 3 januari 2020. 

Bij dit vervolgd gesprek was aanwezig de directeur van Buitenlands zaken en haar juridisch staf, via wie de correspondentie met Cuba plaatsvindt, alsook de juridische staf van het Ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV). De juristen van voornoemde ministeries zullen samen met de rijstexporteur, de heer Bhagwatpersad Ramadin, buigen over de conceptovereenkomst en eventuele voorstellen doen. Daarna zal de finale overeenkomst worden ondertekend en kan worden overgaan tot het doen van zaken.

Cuba heeft interesse voor de Surinaamse witte rijst en wil Suriname bijstaan met specialisten om de uienteelt in Suriname op gang te brengen.

Minister Parmessar heeft Cuba bezocht in de periode 13 tot en met 15 december 2019, alwaar hij onder andere heeft bewerkstelligd dat ons land een voordelige prijs voor ureum kan betrekken voor de rijstsector. Suriname zal op haar beurt assisteren met het ter beschikking stellen van specialisten voor het verbouwen van hooglandrijst in Cuba.