Tweede groep houtexporteurs krijgen training in verantwoord gebruik van pesticiden

Tweede groep houtexporteurs krijgen training in verantwoord gebruik van pesticiden

10-12-2019

De tweede groep van houtexporteurs zijn op het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) begonnen met een twee daagse training 'Verantwoord gebruik van pesticiden'. Deze training die van start ging op maandag 09 december 2019 wordt verzorgd door mevrouw Carmen van Dijk, waarnemend hoofd van de afdeling Bestrijdingsmiddelen van het ministerie van LVV.

Het doel van de training is het verhogen van de bewustwording en de gevolgen van het onverantwoord gebruik van pesticiden. De nadruk wordt gelet op het verantwoord gebruik van de pesticide soort Aluminium Fosfide.

Momenteel is het ministerie bezig ook de verkoop te reguleren, waarbij alleen belanghebbenden die een training bij het ministerie hebben gevolgd, met een bewijs van het ministerie van LVV het kunnen aanschaffen en toedienen. Naast de awareness campagnes en trainingen voor stakeholders, particuliere sector en de jeugd, worden ook procedures en richtlijnen aangepast of gemaakt. De gewijzigde Plantenbeschermingswet van 1965 is reeds ingediend bij De Nationale Assemblee (DNA) ter behandeling.

Het pesticidebeleid heeft direct invloed op onze exportgebeuren, er dient dus heel zorgvuldig mee te worden omgegaan, het kan mens en milieuschaden, maar ook onze exporten. Bewustwording en training hoe op de juiste wijze gebruik te maken zijn belangrijk om de juiste resultaten te boeken en geen schade aan te richten, gaf Minister Rabin Parmessar aan.