Start training dag train de trainers voor het schrijven van bedrijfsplannen en inversterings projecten

Start training dag train de trainers voor het schrijven van bedrijfsplannen en inversterings projecten

09-10-2019

Een trainingsprogramma voor individuen die boeren zullen begeleiden met het schrijven van bedrijfsplannen en kleine investeringsprojecten van de SAMAP Matching Grant, is gestart met een training op het complex van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) in het SAIS-gebouw. Deze training duurt van 8-17 oktober 2019. Sinds 30 september kunnen landbouwers, verwerkers en agribedrijven een aanvraag indienen om in aanmerking te komen voor een grant.

De trainingen worden verzorgd met de steun van het FAO Rural Invest Team. Dit team is een gratis meertalige methodologie en toolkit voor het voorbereiden van duurzame landbouw- en plattelandsinvesteringsprojecten en bedrijfsplannen. Het Team bestaat uit Cora Dankers, Günther Feiler, Jean Risopoulos en Alberto Tordesillas Torres. Het trainingsprogramma bestaat onder andere uit verschillende veldbezoeken waaronder bezoeken aan grote-en klein landbouwers en verwerkers van verschillende groenten en fruitsoorten

De individuen zijn van verschillende organisaties zoals medewerkers en leden van LVV, het Ministerie van Regionale Ontwikkeling, Podosiri Association Suriname, Suriname Argricultural Forum for Youth (SURAFY), Het Suriname Agriculture Market Acces Project (SAMAP), Eastern Caribbean Trading Agriculture and Development Organization(ECTAD), Entrepreneurs Platform Para, Inter-American Institute for Cooperation on Agriculture (IICA), De Stichting Centrum voor Landbouwkundig Onderzoek in Suriname (CELOS), Women in Business Suriname en De Federatie van Surinaamse Agrariërs (FSA). Minister Rabin Parmessar gelooft dat de stakeholders massaal gebruik zullen maken van de mogelijkheden om in aanmerking te komen voor een grant. De agrarische sector heeft immers aan de basis gestaan voor werkgelegenheid, productieverhoging en meer inkomsten, voor zowel individuen als voor grote samenlevingen.