Participatie LVV aan Ondernemers Platform Para beurs

Participatie LVV aan Ondernemers Platform Para beurs

28-06-2019

Voorlichters van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) c.q. Ressort Paramaribo en Para die onder het onderdirectoraat Landbouw vallen, participeren aan de Ondernemers Platform Para (OPP) beurs. Deze 2-daagse beurs wordt in het district Para, omgeving Rijsdijk, georganiseerd enwel op 29 en 30 juni 2019 aan de Indira Gandhiweg op het complex van Main Carwash. Met het oog op het stimuleren van ondernemerschap in het district Para, wordt de nadruk gelegd op de agrarische potentie van het district. Guno Polak, voorzitter van OPP, geeft aan dat deze beurs zal bijdragen aan de ontwikkeling van de agrarische sector in Para.

Er zullen ruim 40 kleine ondernemers, coöperaties en andere organisaties participeren aan de bovengenoemde beurs die hun producten e/o diensten bekendheid zullen geven. Enkele ondernemers zijn: Stichting Babel Food Ressort en Federatie Inheemse Agrariërs in Para. Diverse cassaveverwerkingsproducten (zoals liquor en brood), crafts, gerookte vleessoorten, cateringservices, decoratieservices, pangi’s, honingproducten zijn enkele van de diensten en producten die op de beurs zullen worden gepromoot. Daarnaast is er ook voor het publiek consumptie verkrijgbaar die vervaardigd is door Paranen.

De voorlichters van het ministerie van LVV zullen aan het publiek voorlichting geven. De mogelijkheid bestaat dat het publiek ook plantmatrieaal kan bemachtigen. Geinteresseerden kunnen zich aldaar registreren voor de diverse landbouwtrainingen. Ook de afdeling Bijenteelt zal aanwezig zijn om over de teelt van bijen met als einddoel de productie van honing uitleg te geven. Naast het minsterie van LVV neemt het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme ook deel aan deze beurs.

 

De beurs is op zaterdag 29 juni en zondag 30 juni 2019 van 12.00 – 20.00 uur. -