Onderwijs wil bijdrage leveren aan de jeugd hoe met voedsel om te gaan

Onderwijs wil bijdrage leveren aan de jeugd hoe met voedsel om te gaan

14-10-2019

"Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) wil zeker wel een bijdrage leveren aan de jeugd als het gaat om verantwoord omgaan met voedsel”, aldus de uitspraak van Lydia Hewitt-Austin, hoofd van Bureau Basisonderwijs namens minister Lilian Ferrier. Deze mededeling deed mevrouw Hewitt bij een activiteit van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij(LVV), waarbij er een donatie is gedaan aan de Stichting Ontspanningsoord voor Gehandicapte Kinderen (SOGK) op maandag 14 oktober op het terrein van voornoemde Stichting.

Dit project is één van de activiteiten georganiseerd door het ministerie van LVV, in het kader van Dag der Agrariërs en Wereld Voedsel dag, De overhandiging van de donatie is gedaan door LVV-minister Rabin Parmessar, de inhoud behelst onder andere groentezaden, zaaibakken en meststoffen. Ook zal Stichting TerSuriname onder leiding van de heer Prem Binda de trainers van SOGK begeleiden op landbouwgebied. Stichting TerSuriname is een landbouw adviserende instelling waarmee het Ministerie van LVV reeds een jarenlange relatie heeft.

Volgens Hewitt komt het nog heel vaak voor dat kinderen hun voedsel niet opeten en in de ton gooien, terwijl er nog landen zijn waar sommige mensen zelf niets te eten hebben. Bij Wereld Voedsel dag vraag de VN om een integrale aanpak, daarom moeten wij als ouders het juiste voorbeeld geven hoe om te gaan met voedsel, aldus Hewitt. Volgens het beleid van Minowc krijgen studenten al informatie tijdens verschillende schoolvakken hoe belangerijk het is om zelf te planten en vooral heel verantwoord om te gaan met verschillende soorten Chemicaliën.

Dit sluit aan op de visie van Minister Parmessar die eigen tuinen wil stimuleren om zodoende ervan verzekerd te zijn dat eenieder zijn eigen voedsel verbouwt en dus in zijn behoefte kan voorzien. Je weet wat je eet omdat je het zelf hebt geplant.