Mr. Huber Stichting en Stichting Mama Joyce oogsten uit eigen tuin

Mr. Huber Stichting en Stichting Mama Joyce oogsten uit eigen tuin

25-06-2019

‘Gezonde voeding’. Dat is het recht van elke burger, van jong tot oud.

De kinderen van de Mr. Huber Stichting en Stichting Mama Joyce in het district Commewijne genieten nu van de vruchten geoogst uit hun eigen moestuin. Het hebben van gezonde gewassen zoals antroewa, kouseband, kool en boulanger komen door de gezamelijke inspanning van de bewoners en ondersteuning en begeleiding van de voorlichters van Regio-Oost van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV).

Mr. Huber Stichting is een opvang tehuis voor kinderen met een lichamelijke e/o verstandelijke beperkingen en wordt al enkele maanden ondersteund door de voorlichters van LVV. Naast het telen van groente en fruit, is dit tehuis ook gestart met het kweken van kippen. Met het kweken van kippen zal zij dan ook voorzien zijn van vlees en eieren. De werknemers van het ministerie van LVV in het district Commewijne hebben ook bijgedragen bij de opzet van het kippenhok, terwijl het materiaal voor het kippenhok is gedoneerd door Stichting Bholai.

Stichting Mama Joyce is een kindertehuis die ruim een jaar de ondersteuning en begeleiding krijgt in het maken van plantjes, het overplanten, het verzorgen van de plantjes en de bestrijding tegen ziekte en plagen.

Minister Rabin Parmessar heeft in zijn beleid aangekondigd dat de voorlichters van het ministerie landelijk zullen worden ingezet om de samenleving te voorzien van de juiste informatie en om hen te begeleiden. Organisaties e/o instanties mogen daarom een beroep doen op het ministerie voor hulp, begeleiding en training. Het ministerie is er voor de totale samenleving. Dit is ondermeer de reden waarom het ministerie van LVV is ingegaan op het schriftelijk verzoek van beide organisaties voor de ondersteuning en begeleiding.

De Coördinator Regio Oost van het ministerie is de heer Rudie Martodimedjo.-