Ministerie van LVV organiseert mini-beurs in verband met Wereld Voedseldag

Ministerie van LVV organiseert mini-beurs in verband met Wereld Voedseldag

16-10-2019

Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij, LVV, besteedt bijzondere aandacht aan de viering van Wereld Voedseldag. Deze dag die jaarlijks wereldwijd gevierd wordt op 16 oktober, is middels de opening van een mini-beurs op het hoofdkantoor van LVV van start gegaan. Op deze beurs waren niet alleen de onderdirectoraten van het ministerie vertegenwoordigd, maar ook bedrijven vanuit de publieke en private sector zoals Gopex International, Wi Uma Fu Sranan en Pansa & Sons nv. Bij de One Stop Shop mogen de beursbezoekers tot 22:00 avond vandaag kosteloos hun bloeddruk en bloedsuiker laten opmeten.


Wereld Voedseldag is in het leven geroepen door de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties, FAO. Op deze dag vragen zij extra aandacht voor voldoende en veilig geproduceerd voedsel. Elk jaar, sinds 1981, staat een ander thema centraal. Het thema dit jaar is: “Our actions are our future. Healthy Diets for a Zero Hunger World". Als lidland van de FAO en de VN herdenkt ook Suriname jaarlijks Wereld Voedseldag. Voor Suriname is het ministerie van LVV verantwoordelijk voor de agrarische sector en hiermee het garanderen van voedselzekerheid. LVV-minister Rabin Parmessar die de mini-beurs opende, benadrukte het belang van een gezond voedingspatroon. Volgens hem zijn in de afgelopen decennia de voedings- en eetgewoonten ingrijpend veranderd als gevolg van globalisering, verstedelijking en inkomensgroei. Er wordt thuis steeds minder tijd besteed aan het bereiden van volwaardige gezonde maaltijden.


Het ministerie van LVV is reeds gestart met de hervorming van de landbouwsector door de agrarische diensten aangeboden vanuit de overheid te moderniseren. Het betreft in deze het verbeteren van de capaciteit voor diergezondheid, plantgezondheid, voedselveiligheid en agrarische innovatiediensten. Verder lopen er tal van andere projecten die gericht zijn op het verhogen van de agro-voedsel productie in ons land. Verderzet het ministerie zich in, door de visserijsector de nodige tools en ondersteuning te geven, om het volk blijvend te kunnen voorzien van deze belangrijke eiwitbronnen.


Het gezamelijk doel is om elke Surinamer te voorzien van voldoende en gezonde voeding. Dat kan volgens minister Parmessar slechts bereikt worden door een gezamelijke aanpak en inspanningen.