Minister Rabin Parmessar van LVV ontvangt Vice President van Kirloskar Santosh Kulkarni

Minister Rabin Parmessar van LVV ontvangt Vice President van Kirloskar Santosh Kulkarni

10-10-2019

Minister Rabin Parmessar van het Ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), heeft de Vice President van Kirloskar Brothers Limited (KBL), Santosh Kulkarni, die leverancier is van de 19 pompen ontvangen voor een onderhoud met betrekking tot de levering van de waterpompen.

Met de vertegenwoordiger van KBL is afgestemd over de status van het project en de leveringsperiode van de pompen. Dhr. Kulkarni geeft aan dat het bedrijf groenlicht nodig heeft van het ministerie, om over te gaan tot de verscheping van de waterpompen. Minister Parmessar deelde de vertegenwoordiger mede, hem spoedig hierover op de hoogte te stellen.

NV SINTEC is aangetrokken als raadgevend ingenieursbureau, voor het uitvoeren van diverse werkzaamheden waaronder de voorbereiding en directievoering bij het leveren en installeren van de pompen in Suriname. Middels het installeren van de pompen zal voorzien worden in een goede afwatering. Dit zal erin resulteren dat de landbouwgebieden beschermd worden tegen wateroverlast. Daarnaast zal ook voorkomen worden dat onder andere zoutwater de landbouwgebieden binnendringt. Uiteindelijk zal het resulteren in productieverhoging, alsook effici├źnt watergebruik, kwaliteitsverbetering en voedselzekerheid. De pompen zullen worden ge├»nstalleerd in de districten Saramacca, Wanica en Nickerie.

De bewindsman geeft aan dat hij zoveel als mogelijk de rijstsector wil ondersteunen zodat de productie alsook de kwaliteit verder kan worden verhoogd.