Minister Parmessar op FAO top conferentie in Rome

Minister Parmessar op FAO top conferentie in Rome

22-06-2019

Minister Rabin Parmessar van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) vertoeft momenteel in Rome-Italië voor het bijwonen van een top conferentie van de wereld voedselorganisatie Food and Agriculture Organization (FAO). Haast Alle lidlanden aangesloten bij de FAO doen mee aan deze conferentie. Hoog op de agenda staat de verkiezing van de nieuwe FAO-voorman bij deze grote organisatie.

5 lidlanden hadden zich opgegeven voor deze functie. Echter hebben 2 zich inmiddels teruggetrokken. Vermeldenswaard is dat China byzonder veel interese heeft voor deze functie. De verkiezing wordt morgen gehouden. Voorafgaand aan deze activiteit zijn er op dit moment consultaties gaande.

Suriname is sinds 1975 lid van deze grote organisatie en in samenwerking met de FAO zijn talrijke projecten uitgevoerd. De vertegenwoordiger van de Food and Agriculture Organization (FAO) in Suriname, voor Latijns-Amerika en het Caraibisch gebied is Julio Antonio Berdegué Sacristán.

De FAO volgt de strigente ontwikkelingen binnen de agrarische sector en met name de voedselveiligheid in haar lidlanden op de voet. Daarnaast werkt zij mee aan het verhogen van de bewustwording in het verminderen van voedselimporten.

De basis voor het vergroten van de fysieke aanwezigheid van de FAO in Suriname, ligt ook in het feit dat de regering voornemens is, de schaal van programma’s en projecten die in Suriname worden uitgevoerd te gaan vergroten, zodat de uitvoering efficiënter en effectiever kan plaatsvinden. -