Minister Parmessar legt werkbezoek af in Saramacca

Minister Parmessar legt werkbezoek af in Saramacca

26-09-2019

Minister Rabin Parmessar van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), en zijn staf gaan richting het district Saramacca voor een werkbezoek. Op vrijdag 27 september zullen gesprekken gevoerd worden met het personeel van de omliggende kantoren en proeftuinen, voor een betere uitvoering van de werkzaamheden. Dit bezoek is deel van bezoeken die de minister zal afleggen in alle districten, om kennis te maken met het veld en na te gaan wat de problemen zijn waarmee de werknemers te kampen hebben. Daarnaast wil de minister een beeld hebben van wat er is aan kader in de districten om Suriname te brengen naar het niveau van hoogwaardige landbouwactiviteiten, die ons moeten leiden naar de agrarische schuur van het Caraïbisch gebied.

Op het programma staat ook het afleggen van veldbezoeken aan de proeftuinen aldaar. Komende week begint de EU Audit en wel op verschillende plaatsen, voornamelijk waar gewassen worden geproduceerd, met als eindbestemming Europa. Saramacca is het district waar de meeste van die gewassen worden geteeld.

Minister Parmessar, zijn staf en overige stakeholders, zijn drukdoende bezig met de voorbereidingen voor de komst van de EU-delegatie. Samen wordt er gewerkt om ervoor zorg te dragen dat Suriname gewassen mag blijven exporteren naar de EU.