Minister Parmessar evalueert verder met de visserijsector

Minister Parmessar evalueert verder met de visserijsector

01-08-2019

In het kader van duurzaam visserijbeheer heeft minister Rabin Parmessar met de belanghebbenden in de visserijsector vervolgd gesprekken gevoerd over de knelpunten.

De besproken punten zoals de grootte van de boten en ijsboxen alsook de lengte en maaswijdte van de netten op de kustvaartuigen waren de onderwerpen op zijn agenda. Zoals de minister eerder heeft aangegeven worden er geen nieuwe visvergunningen meer uitgegeven. Uit onderzoek is gebleken dat er te veel visvergunningen zijn uitgegeven die een probleem vormen voor onze visserijsector. De aanwezige stakeholders, SUNFO de overkoepelende organisatie voor de artisanale visserij, SSA (Suriname Seafood Associatie), FSA (de Federatie van Surinaamse Agrariƫrs), de Politie en de Kustwacht Suriname onder leiding van Kolonel Jerry Slijngaard met zijn allen accoord gegaan met het reguleren van het aantal uitgegeven visvergunningen. Indien vissers zich niet wensen te houden aan de geldende vergunningsvoorwaarden, zij uitgesloten zullen worden voor een verlenging.

De minister heeft vervolgens aangegeven om het dispuut met betrekking tot de grootte (lengte en volume) van een vissersvaartuig verder te bespreken met de Maritieme Authoriteiten Suriname (MAS), waarbij de belanghebbenden ook deel mogen zijn van deze bijeenkomst. De bewindsman gaf de stakeholders aan de issues goed gedocumenteerd te presenteren aan het ministerie, zodat er snel acties kunnen worden ondernomen. De afdeling Statistiek en Onderzoek van het ministerie is beschikbaar voor het geven van de data. Ter afsluiting van dit onderwerp wil de minister komende week weer om de tafel zitten om de andere zaken, die moeten zorgen voor een duurzaam visserijbeheer in Suriname, aan te pakken.