Minister Elias van Volksgezondheid bedankt collega Parmessar voor keuze SOGK en donatie

Minister Elias van Volksgezondheid bedankt collega Parmessar voor keuze SOGK en donatie

14-10-2019

De minister van Volksgezondheid, Antoine Elias heeft tijdens zijn toespraak collegaminister Rabin Parmessar van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) bedankt, dat het ministerie ervoor heeft gekozen om aan de Stichting Ontspanningsoord voor Gehandicapte Kinderen (SOGK) een donatie te geven.

De overhandiging van deze donatie is gedaan door LVV-minister Rabin Parmessar. Dit ter versterking van hun landbouwactiviteiten die ze reeds ontplooien. Dit project is een van de activiteiten georganiseerd door het ministerie van LVV, in het kader van Dag der Agrariƫrs en Wereld Voedsel dag, en vond plaats op maandag 14 oktober op het terrein van de Stichting. Minister Elias vindt dat er heel veel aandacht door het ministerie van Volksgezondheid wordt gegeven aan curatieve zorg, terwijl wij allemaal moeten werken aan de preventieve zorg. In directie verband heeft de minister ook al besproken om vakken als planten en gymnastiek verplicht te stellen op verschillende onderwijsinstellingen.

De donatie bestond onder meer uit, zaden, zaaibakken en meststoffen. De heer Prem Binda van Stichting TerSuriname is namens het ministerie belast met het trainen van de trainers voor SOGK en het begeleiden van de organisatie met haar tuinen. Stichting TER- Suriname is op landbouwgebied een adviserende instelling die reeds een lange samenwerking heeft met het Ministerie van LVV.

De Directrice van SOGK, mevrouw Cameron, was heel ingenomen met deze donatie en gaf aan deze groep weer uit te nodigen als de bomen vruchten dragen.