LVV tekent directievoeringovereenkomst inzake landelijke levering en installatie van 19 pompen

LVV tekent directievoeringovereenkomst inzake landelijke levering en installatie van 19 pompen

07-08-2019

Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft vandaag een overeenkomst gesloten met Suriname International Engineering and Consultancy (N.V. Sintec) met betrekking tot voorbereidings- en directievoeringswerkzaamheden voor het project ‘Het leveren en installeren van negentien (19) nieuwe pompen op veertien (14) locaties in Suriname door het Indiase bedrijf Kirloskar Brothers LLC.

Uit de binnengekomen inschrijvingsdocumenten is het Ingenieurs bedrijf N.V. Sintec geselecteerd. De openbare aanbesteding werd in de maand mei gehouden. De 14 locaties zijn met zorgvuldigheid geselecteerd en het gaat in deze om landbouwproductie gebieden.

Voor de ondertekening richtte minister Rabin Parmessar zich tot de vertegenwoordigers van N.V. Sintec. De bewindsman vroeg naar een vlotte afhandeling van het project en gaf aan alle vertrouwen te hebben in de uitvoering. Dit gezien de goede reputatie van N.V. Sintec. Het project start met onder andere het ontwerpen van de pomphuizen, die uiteraard zal verschillen naar omstandigheden van het gebied waar de pomp(en) geïnstalleerd zal worden. In bepaalde gebieden zullen combinaties van pompen geplaatst worden, terwijl op andere gbieden er slechts één pomp nodig is.

Wnd. directeur Deepak Jairam heeft namens het ministerie van LVV getekend voor deze overeenkomst, terwijl Sandra Antonius namens N.V. Sintec tekende. Antonius geeft direct aan de slag te gaan met betrekking tot de uitvoering van dit project. Deze week zal reeds een aanvang gemaakt worden om de technische zaken op papier te zetten.