LVV-Regio West solidair met Genderbased Violence Campaign

LVV-Regio West solidair met Genderbased Violence Campaign

27-11-2019

Middels het hijsen van de speciaal daarvoor ontworpen oranje vlag op het hoofdkantoor van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij Regio West in Nieuw Nickerie, heeft ook deze afdeling van het ministerie zich solidair verklaard met de “16 days of Activism against Genderbased Violence Campaign”. Op woensdag 27 november 2019 is deze campagne is ingeluid.

De “16 days of Activism against Genderbased Violence Campaign” duurt van 25 november tot en met 10 december 2019, deze dag welke ook bekend staat als, de Internationale Dag voor de Eliminatie van Geweld tegen Vrouwen. Met deze campagne wordt extra aandacht gevraagd voor geweld tegen vrouwen en meisjes.

De vlag is werd gehesen door enkele medewerkers van LVV-Regio West, waaronder de waarnemend Rayonleider West 2 mevrouw Renusha Pritipalsing, die namens het ministerie van LVV-zitting heeft in het genderplatform van het district Nickerie.

Op deze manier probeert het ministerie van LVV haar bijdrage te leveren aan het oplossen van dit gender gerelateerde vraagstuk in het district. Op dit moment telt LVV-Regio West 164 medewerkers, waarvan 59 vrouwen. Van dit aantal vrouwen bekleden 5 een leidinggevende positie. Minister Rabin Parmessar is groot voorstaander van het uitbannen van geweld tegen vrouwen en draagt daarom deze campagne een warm hart toe. -