LVV pakt modernisering van Melkcentrale aan

LVV pakt modernisering van Melkcentrale aan

25-09-2019

De overheid van Suriname heeft met de Exim Bank uit India een leningsovereenkomst gesloten. Het betreft in deze een overeenkomst voor een bedrag van USD 11,13 miljoen ten behoeve van de rehabilitatie van de Melkcentrale Paramaribo N.V. (MCP) en de productie van steriele melk en melkproducten. De modernisering van het Staatsbedrijf dat ressorteert onder het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij, zal moeten bijdragen om de melkproductie te verbeteren met in achtneming van milieuvriendelijke aspecten van onder andere de verpakking.

In het verleden is er niet veel gedaan aan de modernisering van het gebouw en apparatuur. Met deskundigen uit India zullen zaken betreffende het project, in kaart worden gebracht. Behalve de modernisering van het gebouw zal ook de fabriek van nieuwe en moderne machines worden voorzien, die betere kwalitatieve melk en -producten produceren. Plannen om het binnenland te bevoorraden met de producten van de MCP en een export uitzicht liggen op tafel.

Minister Rabin Parmessar van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft tijdens de ondertekening van de leningsovereenkomst tussen het ministerie van Financiƫn en de Exim Bank, benadrukt dat met deze nieuwe ontwikkeling er goede vooruitzichten zijn voor de Melkcentrale Paramaribo N.V. (MCP) en dat er liever vandaag dan morgen gestart wordt met het project. De bewindsman zal met zijn team erop toezien dat het project een goed eind heft.