LVV minister Parmessar ontvangt directie en RVC van de Staatsbedrijven SAIL en Cevihas

LVV minister Parmessar ontvangt directie en RVC van de Staatsbedrijven SAIL en Cevihas

10-08-2019

LVV-minister Rabin Parmessar van het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij, heeft vandaag zaterdag 10 augustus 2019, de directie van de Surinam American Industries Limited NV (SAIL) en de Centrale voor Vissershavens in Suriname NV (Cevihas) samen met de besturen van Raad van Commissaris ontvangen voor een regulier onderhoud.

De minister achtte het van belang om samen met deze twee Surinaamse Staatsbedrijven die onder zijn ministerie resorteren van gedachte te wisselen over hun bedrijfsvoering. Vanuit beide bedrijven zijn er enkele vraagstukken aan de minister voorgelegd, waarvoor dringende oplossingen gewenst zijn. De bewindsman vroeg aan beide bedrijven, om voor eind van het jaar alle achterstanden in te lopen en de bedrijfsverslagen zo snel als mogelijk op te sturen.

Minister Parmessar deed een beroep op beide zusterondernemingen om de onderlinge communicatie goed opgang te brengen; waar nodig elkaar te ondersteunen om zodoende het verdien kapitaal voor de staat Suriname te vergroten. Aan de bedrijven is ook gevraagd naar alternatieven te zoeken om hun bedrijfsvoering uit te breiden.

Aanwezig waren tijdens het gesprek: de directeur van Cevihas, Derryl Boetoe, de directeur van SAIL, Paul Lank, de directeur van LVV Deepak Jairam, Onderdirecteur Landbouw Ashween Ramdin, Coördinator Parastatalenbedrijven Ramesh Kalka, en de staf van het onderdirectoraat Visserij.