LVV-minister Parmessar benadrukt het belang van goede landbouw

LVV-minister Parmessar benadrukt het belang van goede landbouw

11-11-2019

Minister Rabin Parmessar heeft in vergadering met de staf van LVV Regio-West de noodzaak voor meer en nauwkeurigere landbouwstatistieken benadrukt. ‘Goede statistieken zijn van bijzonder groot belang voor het formuleren van beleid’, sprak de minister zijn staf toe in het rijstdistrict. Deze statistieken zullen ook de leidraad voor LVV Regio-West moeten zijn om hun dienstverlening naar de boeren toe te verbeteren. ‘Vooral in de rijstsector is het nodig dat we precies weten welke boer, waar heeft ingezaaid, wanneer, welk rijstras, hoe groot het areaal is en of hij water heeft moeten pompen’, gaf minister Parmessar mee als voorbeeld.

De minister is van mening dat behalve de rijstsector zijn werkarm in Nickerie ook meer aandacht zal moeten besteden aan de tuinbouw. De opdracht is gegeven dat LVV Regio-West in contact treedt met alle individuele tuinbouwers, verenigingen en coöperaties om ook hun van de benodigde informatie in hun respectieve sector te voorzien. Ook de fruitteelt kwam aan de orde bij dit gesprek. Op korte termijn zal er vanuit Regio-West een training worden georganiseerd voor geïnteresseerden over plantvermeerdering. Volgens de bewindsman biedt vooral de teelt van de roodborstje manja in Nickerie goede perspectieven.

Op het gebied van de visserij heeft het ministerie in dit district nogals grote uitdagingen zoals de illegaliteit binnen de sector, maar aan de andere kant zijn de laatste maanden ook vorderingen geboekt op het gebied van keuring van vaar- en vistuigen en het contact met de sector. De veeteelt in Nickerie verdient volgens de minister meer aandacht vanuit het ministerie. De minister drukte zijn personeel op het hart, om ondanks de beperkingen die er hier en daar nog zijn op het gebied van vervoer en materieel, het contact met het boerenveld te intensiveren en agrariërs zoveel als mogelijk met raad en daad bij te staan. -