LVV biedt helpende hand bij aanleg moestuin Christoforus Internaat

LVV biedt helpende hand bij aanleg moestuin Christoforus Internaat

12-12-2019

De garantie dat eenieder toegang heeft tot veilig geteeld voedsel staat hoog op de prioriteitenlijst van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV). Minister Rabin Parmessar ziet er persoonlijk op toe dat dit wordt nageleefd. Daaruit voortvloeiend wordt de samenleving gestimuleerd om een eigen moestuin op na te houden, zodat men in eigen behoefte kan voorzien, maar meer nog dat men weet wat men eet.

In dat kader heeft het ministerie van LVV, het Christophorus Internaat begeleid in het opzetten van een eigen moestuin. Samen met de studenten van de Universiteit van Delft hebben medewerkers van de Onderdirectoraten Landbouw en Landbouw, Onderzoek, Afzet en Verwerking hun bijdrage aangeleverd. Vanuit het ministerie van LVV werd een ploegmachine ingezet voor de bewerking van de grond. De pupillen van het internaat werden eveneens getraind in het onderhouden van hun moestuin.

In de toekomst zal de opbrengst van hun moestuin meer opbrengen dan de eigen behoefte. Door het aan de man te brengen, komen er inkomsten binnen die eventueel kunnen worden besteed aan uitbreiding van de moestuin. Naast een bron van inkomsten voor het internaat, zijn er meerdere mensen die gegarandeerd zijn van veilig geteeld voedsel. ‘Wij hebben dan ons streven samen bereikt.’ Samen werken en samen verdienen is een streven waar minister Rabin Parmessar van LVV grote voorstaander van is.