Kleuters en begeleiders van St. Theresiaschool op bezoek bij de ressorttuin van LVV-Moengo

Kleuters en begeleiders van St. Theresiaschool op bezoek bij de ressorttuin van LVV-Moengo

27-06-2019

In het kader van het "Schooltuinen Project" van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), Ressort Regio-Oost, regio Marowijne en het thema "Planten" op hun school, hadden de kleuters en hun begeleiders van de St. Theresiaschool een bezoek gebracht aan het kantoor en de tuin in Moengo.

De doelen van het "Schooltuinen Project" zijn:
- om kennis en ontwikkeling op landbouwgebied te brengen op de lagere scholen;
- stimulans en belangstelling opwekken op agrarisch gebied;
- de kinderen bewust te maken op gezond, veilig en vers voedsel;
- het telen van groentengewassen, zowel theoretisch als practisch, waarbij het telen op milieu-vriendelijke wijze, hoog in acht genomen zal worden.

De kinderen worden voorgehouden, waarom wij mensen aan landbouw doen en wat de voordelen zijn; het raakt bijvoorbeeld niet op, het is armoedebestrijding, je hebt dagelijks verse groenten e/o fruit en gezien ons lichaam elke dag groenten en fruit nodig heeft, is het economisch om zelf te planten. Dus wij mensen kunnen er mee leven. De kinderen worden bewust gemaakt over het bestaan van het ministerie van LVV en de doelen van het "Schooltuinen Project". In het district Marowijne participeren twee lagere scholen aan dit project t.w. O.S. Zink Kampoe- en St. Theresiaschool. Als het aan de ressortleider van LVV-Marowijne, Ermond Kromopawiro, ligt, participeren alle scholen van Marowijne. Na het bezoek krijgen de leerlingen elk een plantje om het thuis te planten.