Kanalen Weg naar Zee opgehaald

Kanalen Weg naar Zee opgehaald

24-05-2019

Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) verricht samen met het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Openbare Werken Transport en Communicatie, werkzaamheden te Weg naar Zee. Diverse kanalen in dit landbouwgebied zijn de afgelopen dagen opgehaald. Een optimale waterafvoer, vooral in de grote regentijd en een goede waterbeheersing zijn van enorm belang, voor zowel de landbouw- als woongebieden.

Het Bloem Fontein- en  Sitalsinghkanaal zijn reeds door het ministerie van LVV opgehaald en op donderdag 23 mei heeft de minister van LVV, Rabindre Parmessar, aan de gebieden rond deze kanalen een bezoek gebracht.

De minister heeft aangegeven, dat het ministerie van LVV de boeren zal blijven ondersteunen. Het is een uitdaging voor eenieder om te werken aan voedselzekerheid en –veiligheid. Ook aan een schoon milieu moet worden gewerkt. Bij de Brantimakasluis zijn een kapotte diepvriezer en boten aangetroffen die de waterstroming beïnvloeden. Het petflessenprobleem draagt ook bij aan wateroverlast en andere milieu storende problemen. Volgens schema zullen meerdere kanalen in verschillende landbouwgebieden worden opgehaald.