Grote belangstelling voor plantenverkoop op de mini-beurs

Grote belangstelling voor plantenverkoop op de mini-beurs

16-10-2019

In het kader van dag der agrariërs dinsdag 8 oktober en Wereld Voedsel dag op woensdag 16 oktober 2019 is het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij(LVV) bezig tal van activiteiten te ontplooien. Een van de activiteiten is het verkopen van groenten en fruit plantjes. De eerste plantenverkoop dag, was voor de VCB Bank (Surinaamse Volkscredietbank) op zaterdag 12 oktober en de tweede op heden woensdag 16 oktober 2019. Er bestaat wederom een grote belangstelling tijdens deze tweede verkoopdag op de minibeurs, voor plantmateriaal. Het Verenigde Naties thema voor dit jaar is “Healthy Diets: Our Actions are Our Future”.

Op Wereld voedseldag wordt aandacht geschonken aan voedselzekerheid. Op deze dag wordt door de Food and Agriculture Organization (FAO) van de Verenigde Naties tot uiting gebracht, dat er voldoende en veilig voedsel moet worden geproduceerd om alle wereldbewoners elke dag te voorzien van een volwaardige maaltijd.
Minister Parmessar stelt dat projecten zoals plantenverkoop, ervoor moet zorgen dat Suriname meer fruit en groente gaat produceren voor zowel eigen gebruik als voor de export. Behalve het verkopen van planten, is het ministerie al geruime tijd bezig met het aanmaken van citrusplanten en andersoortig plantmateriaal zoals manja-, guave- en zuurzakplantjes. Elke actor moet bijdragen om de uitdagingen die er op het gebied van voedselvoorziening en voedselveiligheid zijn, aan te gaan. De minister hoopt hiermee een bijdrage te hebben geleverd. De bezoekers van de verkoopstand werden ook voorzien van informatie en tips hoe zo goed mogelijk te zorgen voor hun planten en de opbrengsten te maximaliseren. “Ik vind het een prachtig idee van LVV voor zo een plantenverkoop en mini beurs. Misschien moet het Ministerie dit vaker op meerdere lokaties doen, LVV komt dan naar de mensen toe. Naast de verschillende afdelingen van LVV zijn er ook lokale bedrijven aanwezig, die uitleg geven over hun producten. Ja, ik ben er weer. Vandaag koop ik meer plantjes. Zulke gelegenheden kom je niet altijd tegen ”, zei een tevreden koper.

Ter afsluiting van de activiteiten in het kader van dag der agrariërs en wereld voedsel dag, worden er vanavond op 19:00 uur presentaties gehouden met als thema ‘Productie & voedselveiligheid’, in het SAIS-gebouw op het hoofdkantoor van het ministerie van LVV.