Certificaatuitreiking aan 6e groep GAP gecertificeerde landbouwers in het district Saramacca

Certificaatuitreiking aan 6e groep GAP gecertificeerde landbouwers in het district Saramacca

20-09-2019

Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij heeft vandaag wederom een groep landbouwers van het district Saramacca, die 3 dagen lang de GAP (Goede Agrarische Praktijken) training hebben gevolgd, gecertificeerd. De GAP-training is georganiseerd voor alle boeren die aan derden producten leveren. Dit in het kader van de verscherpte exportregels van de Europese Unie (EU).

Minister Rabin Parmessar van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft de GAP-trainingen voor alle boeren verplicht gesteld. GAP beoogt niet alleen productie van kwalitatief hoogwaardig en veilig voedsel, maar ook het behoud van de lokale en exportmarkten. Groenten- en fruitexporteurs mogen in de toekomst hun exportwaar alleen opkopen bij boeren die in het bezit zijn van een producentencode. Toepassing van GAP moet er onder andere voor zorgen dat producten 100% traceerbaar zijn.

De boeren hebben de trainingen als heel leerrijk ervaren en kwamen allen tot het besef dat deze training noodzakelijk is. De technologie op het gebied van de landbouw staat niet stil, en blijft zich verder ontwikkelen.