Bewoners Livorno doen een dringend beroep op LVV-minister Parmessar voor het opschonen van enkele waterwegen

Bewoners Livorno doen een dringend beroep op LVV-minister Parmessar voor het opschonen van enkele waterwegen

15-08-2019

De bewoners van het ressort Livorno hebben een dringend beroep op LVV-minister Rabin Parmessar gedaan voor het opschonen van enkele belangrijke waterwegen. Dit beroep is voorgelegd aan de presidentiële commissie en zij heeft daarmee meteen ingestemd voor de uitvoering.

De opdracht is gegeven aan het staatsbedrijf SurZwaM NV. Het staatsbedrijf SurZwaM onder leiding van directeur Perdiepkoemar Khedoe, is woensdag 14 augustus 2019 gestart met werkzaamheden in dit ressort. Khedoe geeft aan dat het bedrijf speciaal in het leven is geroepen om de infrastructuele werken vallende onder het ministerie van LVV aan te pakken. Daarnaast verricht dit staatsbedrijf ook werkzaamheden voor het Kabinet van de President. De kanaal aan de Sujafiweg is onder andere opgehaald; die verbindingskanaal zorgt ervoor dat het water wordt geloost naar de Suriname rivier.

Buurtbewoner Livorno Bhagwandin Chanderbhan, meer bekend als Manna, geeft aan dat hij enorm last heeft ondervonden tijdens de grote regenval. Hij is daarom zeer ingenomen met de acute hulp geboden door minister Parmessar. Namens de gemeenschap dankte hij de bewindsman voor de directe aanpakt. Manna die reeds 28 jaar in de agrarische sector zit, zegt voor het eerst zoveel wateroverlast gehad te hebben op zijn areaal. Hij heeft als gevolg daarvan veel schade geleden. Voor hem is dit een enorme opluchting dat het kanaal na 4 jaren wordt opgeschoond.