Minister Sewdien bereikt akkoord met bonden SAIL en Cevihas

Minister Sewdien bereikt akkoord met bonden SAIL en Cevihas

15-02-2021

Op donderdag 11 februari heeft LVV-Minister Sewdien de leiding van de vakbonden van zowel SAIL als Cevihas ontvangen waarbij de bestaande knelpunten wederom besproken zijn welke geleid heeft tot een gemeenschappelijk akkoord.

Het besluit houdt in dat de 30 snapperboten welke door SAIL gecontracteerd zijn bij SAIL zullen blijven aanmeren. Alle overige boten met een buitenlandse registratie zullen normaal bij Cevihas aanmeren. Echter dient Cevihas de kwaliteit van haar dienstverlening dusdanig te verbeteren dat afhandeling van de boten binnen 3 dagen afgerond moet zijn. Boten die niet afgehandeld kunnen worden zullen na inklaring en visitatie door de douane toestemming van Cevihas krijgen om op lokatie van de verwerker te mogen lossen. Cevihas zal ook werken aan meer marktconforme prijzen. Dit zal bilateraal tussen Cevihas en haar cliënten overeengekomen worden. 

Uit onderzoek blijkt dat bijna de helft van de snapperboten slechts een paar aanlandingen per jaar hebben. Hier wil de LVV-Minister een eind aan brengen door de vergunningsvoorwaarden aan te scherpen. Door dit besluit kan onze export van redsnapper zelfs verdubbeld worden.