LVV-kantoor ingebruik genomen te Apoera

LVV-kantoor ingebruik genomen te Apoera

23-11-2021

Afgelopen weekend is er te Apoera op Kabalebo een kantoor van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) geopend. De opening vond plaats door LVV-minister, Parmanand Sewdien en de districtscommissaris (dc) van Kabalebo, Josta Lewis. De opening geschiedde middels het onthullen van een naambord en het knippen van een lint, ook werd er een citrusboom geplant op het terrein. Agrariƫrs kunnen in de toekomst plaatselijk terecht voor de problemen binnen de sector. Met de opzet van dit kantoor kan deze groep begeleid worden, waardoor de landbouw onder andere een boost kan ondergaan.

De burgermoeder feliciteerde de lokale gemeenschap met dit mijlpaal. Zij gaf aan dat het een primeur is voor het gebied en het tevens een stap is in de verdere ontwikkeling voor de bewoners. De minister gaf een korte uiteenzetting over de plannen van zijn ministerie voor Kabalebo. Hij benadrukte dat met het oog op de dreigende voedselschaarste wereldwijd, nog meer gekeken zal moeten worden op welke wijze ingespeeld kan worden om de voedselzekerheid te waarborgen. "Er zullen trainingen verzorgd worden aan de lokale agrariƫrs en verder zal er worden nagegaan welke producten in het gebied gecultiveerd kunnen worden," zei de minister. De bewindsman verzekerde ook in te komen met machines en andere gereedschappen op een later moment.

In het kader van de Wereldvoeseldag op 16 oktober jongstleden werden enkele landbouwers ook gehuldigd. Zij mochten van de minister een plakaat in ontvangst nemen en een citrusplantje. Dit als waardering voor hun bijdrage aan de productie van voedsel voor de gemeenschap. Ook de dc mocht van de bewindsman een oorkonde in ontvangst nemen. Er zijn ook wat landbouw gereedschappen en kunstmest aan de burgermoeder overhandigd door de LVV-minister.

De minister deelde ook mede dat er binnen enkele maanden te Apoera een ijsmachine wordt geinstalleerd welke door Japan geschonken is. "De voorbereidingen om op korte termijn ook een verwerkingsunit op te zetten voor lokaal geproduceerde pomtayer en fruit is ook een van de vooruitzichten voor ons Apoera," waren de slotwoorden van de LVV-topman.