IICA doet geste aan agrarische organisaties

IICA doet geste aan agrarische organisaties

16-12-2020

Enkele agrarische organisaties zijn vandaag, 15 december 2020, bedacht door de Inter-American Institute for Coöperation on Agriculture, IICA. Deze internationale organisatie heeft ten behoeve van de productie, middelen geschonken aan enkele agrarische organisaties. De ceremoniële overhandiging vond plaats op het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij, LVV.

De vertegenwoordiger van de IICA in ons land, Curt Delice, gaf aan dat deze geste een ondersteuning is aan de organisaties om de productie van lokale landbouwproducten tijdens de COVID 19-pandemie te verbeteren en te diversifiëren.

De geste bestaat onder andere uit meststoffen, kruiwagens, rugspuiten, brushcutters, voerbakken, bestrijdingsmiddelen en persoonlijke beschermingsmiddelen. De organisaties die in aanmerking zijn gekomen voor de geste van de IICA zijn Suriname Network for Rural Women Producers (SUNRWP), Suriname Agriculture Forum for Youth (SURAFY), Farmers Group of the Upper Suriname River, Cosu Imkers Vereninging Wroko Was’wasi (CIVWW), Vereniging Duurzame Ontwikkeling Weg naar Zee, Coöperatie Vereniging der Haïtiaanse Agrariërs (CVHAS) en de Vrouwen Organisatie Bernard Dorp.

De minister van LVV Parmanand Sewdien is heel ingenomen met het gebaar van de IICA. Ook sprak hij zijn waardering uit naar de agrariërs die het belang van een vereniging inzien. Door zich te bundelen in een organisatie kunnen de belangen van hen veel beter behartigd worden. Hij sprak de hoop uit dat overige agrariërs hun voorbeeld zullen volgen.