SAMAP sluit informatie sessies over Matching Grants af in Paramaribo

SAMAP sluit informatie sessies over Matching Grants af in Paramaribo

25-10-2019

Het team van Suriname Agriculture Market Access Project (SAMAP), heeft nog op de laatste opendag aan de kleinschalige boeren, verwerkers en vertegenwoordigers van agrobedrijven in het Lallarookh-gebouw informatie gegeven over de Matching Grants en hoe een aanvraag in te dienen om in aanmerking te komen voor een grant. Gezien de gestelde criteria voor de grote en kleine grant, zijn deze opendagen als activiteit opgenomen na de launch op 30 september jongstleden.

In 2 ronden zijn er informatie sessies gehouden in de districten Paramaribo, Brokopondo, Marowijne, Para, Coronie, Commewijne en Saramacca. In totaal zijn ruim 700 producenten geïnformeerd over de Grant faciliteit. De SAMAP-grant is transparant, concurerend en eerlijk. De ingediende inschrijvingen zullen door een commissie van deskundigen worden beoordeeld. Degenen die aan de gestelde voorwaarden voldoen, komen in aanmerking voor de grants. Er zijn twee soorten grants: een kleine grant tot maximaal USD 5.000 en een grote grant tot maximaal USD 300.000 in de vorm van equipment, waarbij de aanvrager ook een eigen inzet moet hebben. Dit is één van de criteria’s van de grants.

Tot en met 31 oktober a.s. om 14:00 nm, zijn producenten in de gelegenheid om hun aanvragen in te dienen. Het SAMAP-team en partners zijn bereid om producenten alsnog te ondersteunen waar nodig. Er zullen nog 2-3 inschrijvingsperiodes komen tot 2021. De Grants dragen bij aan de ontwikkeling van de agrarische sector van Suriname.

Voor meer informatie over de MGF kunt u op de volgende link bezichtigen:
"https://drive.google.com/…/17VDZSkuvKvpxsw0i1Si-GANOE…/view…"

Contactinformatie van het kantoor van SAMAP is:
Letitia Vriesdelaan 10 in het CAHFSA-gebouw
E-mail: SR-SAMAP@fao.org
Telefoon: 424414/8872772