Minister Rabin Parmessar brengt bezoek aan de Jongste Exporteur Ajay Mataw

Minister Rabin Parmessar brengt bezoek aan de Jongste Exporteur Ajay Mataw

19-08-2019
Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt & Visserij (LVV) heeft zondag 18 augustus 2019 samen met voorzitter Umar Taus van de Vereniging van Exporteurs van Agrarische Producten in Suriname (VEAPS) een bezoek gebracht aan het agrarisch bedrijf A. Mataw Impex.
In navolging van zijn eerdere bedrijfsbezoek aan de Surinaamse Exporteurs zoekt de minister ook naar mogelijkheden voor het opzetten van markten voor biologisch geteelde groente en fruit.

Bedrijfsleider Adjay Mataw geeft aan dat dit de eerste keer is dat een minister van LVV zijn bedrijf aandoet. Hij is reeds 7 jaren in deze business en ervaart het als zeer stimulerend. Mataw maakte ook gelijk gebruik van de gelegenheid om van gedachten te wisselen met de bewindsman over enkele vraagstukken en ideeën voor de sector. De ondernemer zegt te behoren tot een van de jongste in deze sector en heeft boordevolle ideeën om het verder te ontwikkelen. Hij wilt naast het planten en exporteren, ook andere verwerkingsmethoden gaan toepassen.

Minister Parmessar zei alle steun toe in het helpen ontwikkelen van de ideeën. Hij vroeg de ondernemer deze zaken concreet op papier te zetten en het hem doen toekomen, zodat tot actie kan worden overgegaan. De bewindsman zei dat er enorm veel potentie is in deze sector, maar dat weinig wordt gedaan. De nieuwe generatie ondernemers zal een inhaalslag moeten maken willen zij de sector beheersen. Hij is bereid samen met het bestuur van de VEAPS, motivatie avonden te houden voor de ondernemers. 'Ik ben zeer ingenomen met de drive van deze jonge ondernemers, en samen kunnen wij een mooie job doen voor land en volk.' De bewindsman kreeg vervolgens een rondleiding in een van de modernste verwerkingsbedrijven en mocht deel genoot zijn van de inspectie werkzaamheden van de LVV-inspecteurs.

Minister Parmessar heeft de 100% controle op alle exporten doen uitvaren.