LVV geeft visvergunningen uit voor het jaar 2019

LVV geeft visvergunningen uit voor het jaar 2019

15-07-2019
Het Onderdirectoraat Visserij (ODVIS) van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) is reeds gestart met de uitgifte van de visvergunning voor het jaar 2019. Enkele vergunninghouders van Paramaribo, Commewijne en Nickerie beschikken reeds over hun vergunning(en). Deze vergunninghouders voldoen aan alle voorwaarden, waarbij de vaar- en vistuigen alsmede een goed functionerende Vessel Monitoring System (bij zeevisserij) na inspectie goed zijn bevonden. Op 16 en 17 juli 2019 gaat het ODVIS naar de districten Coronie en Nickerie voor het verder verstrekken van vergunningen.
 
Aan de achterkant van de visvergunning staan de vergunningsvoorwaarden vermeld. Enkele voorwaarden waaraan de houder moet voldoen zijn:
- het beschikken van een geldig registratiebewijs
- certificaat van deugdelijkheid van de boot door de Maritieme Autoriteiten Suriname (MAS) uitgegeven
- een certificaat voor foodhandlers uitgegeven door het Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG) voor de bemanningsleden, die op de boot werken
- bewijs van betaling van de vergunningsrechten.
 
Aan de voorkant van de vergunning staan eveneens de gegevens van de vergunninghouder, het vaartuig, het betaalde bedrag, de datum van betaling- en afgiftedatum van de vergunning en is  de vergunning voorzien van een pasfoto van de vergunninghouder. De vergunning is verder voorzien van een plakzegel met daarop de handtekening van minister van LVV. Zeer belangrijk is dat de vergunning op een speciaal papier is uitgeprint en geplastificeerd.
 
Het ministerie van LVV roept alle vergunninghouders op, om in het kader van duurzame benutting van onze visserij hulpbronnen, zich derhalve ook te houden aan de wettelijke vastgestelde vergunningsvoorwaarden bij de uitoefening van visserijactiviteiten. Per 1 augustus 2019 moeten alle visserij categoriën over een geldig visvergunning beschikken.
Minister Rabin Parmessar heeft zich de afgelopen dagen intens ingezet om de deadline te halen voor de uitgifte van de vergunningen voor het jaar 2019. Daarnaast voert de minister een open beleid met de sector voor wat betreft de ordering en bescherming van dit potentiaal.