Kids Development center Caring hearts brengt bezoek aan LVV- onderdirectoraat Landbouw

Kids Development center Caring hearts brengt bezoek aan LVV- onderdirectoraat Landbouw

23-08-2019

Het Kids Development center Caring hearts heeft op vrijdag 23 augustus 2019 een educatieve agrarische tocht ondernomen op het onderdirectoraat Landbouw van het ministerie van LVV. Ongeveer 15 kinderen variërend in de leeftijdklasse van 6 tot 15 jaar hebben op een prettige wijze diverse plantmethoden aangeleerd. Onder begeleiding van LVV- landbouwdeskundigen werd hen onder andere het aanmaken van compost bijgebracht en mochten zij zelf plantmateriaal inzaaien. Met hen is er ook over gezonde voedingstijden gesproken, omdat zowel kinderen als ouderen door een gebrek aan tijd zich goed doen aan ongezond voedsel, wat natuurlijk vernietigend werk op onze gezondheid.
Het initiatief tot dit bezoek is genomen door de jeugdgroep EDUVENTS. Vanuit de drijfveer kinderen op vroege leeftijd te stimuleren tot verbreding van hun algemene ontwikkeling, hebben Miss Freelance Creative Project en kinderopvang Caring Hearts de handen ineengeslagen. Uit deze samenwerking is het project EDUVENTS ontstaan wat inhoud: het ondernemen van creatieve events en het creëren van inspirerende ontmoetingen die moeten stimuleren tot bewuste loopbaankeuzes bij kinderen. Hiervan uitgaand was een agrarische dagtrip op het ministerie van LVV een doorslaggevende besluit.
LVV-minister Rabin Parmessar ziet gaarne meerdere scholen en jeugdorganisaties op bezoek bij het ministerie. Hij zegt dat vroege positieve kennisvergaring op het gebied van de agrarische sector de kinderen op latere leeftijd zal stimuleren deze zelf in de praktijk toe te passen met als gevolg: het werken aan de eigen voedselzekerheid en dat zal de voedselveiligheid garanderen.