Jonge “Ondernemertjes” brengen bezoek aan het ministerie van LVV

Jonge “Ondernemertjes” brengen bezoek aan het ministerie van LVV

19-07-2019

“De Ondernemertjes” hebben op vrijdag 19 juli 2019 een agrarische tocht ondernomen op ministerie van LVV. De kinderen van groep 3 van het Cultureel Centrum Suriname “De Ondernemertjes” basisonderwijs aan de Henk Arronstraat mochten in verband met hun themaweek “Planten” leren wat LVV zoal doet en hoe er geplant wordt. Ook werd gezonde voeding besproken omdat er steeds meer ongezond voedsel genuttigd wordt door kinderen.

Volgens “De Ondernemertjes” directeur Nadia Becker heeft verantwoord planten alles te maken met gezond eten. ‘Als de kinderen zelf leren planten en mogen aanschouwen hoe dit groeit om vervolgens dit ook zelf te mogen oogsten komen ze dichter bij de natuur. Dit zal hen mogelijk ook stimuleren gezonder vanuit de natuur te eten’, zegt de directeur. ‘Kinderen van nu spelen minder buiten en komen minder in aanraking met bijvoorbeeld een kers of olijf in tegenstelling met de vorige generaties die gewoon de vruchten konden plukken van een erf van de buren.’ Dit was voor de schoolleiding reden genoeg om een rondleiding aan te vragen op het onderdectoraat Landbouw alwaar de kinderen hebben geleerd hoe plantmateriaal aan te maken en deze vervolgens plantmateriaal over te planten.

De enthousiaste kinderen gingen vervolgens naar het Onderdirectoraat Landbouwkundig Onderzoek, Afzet en Verwerking, ODLOAV, waar de afdeling Bestrijdingsmiddelen op kinderlijke wijze ingelicht zijn geworden over het verantwoord gebruik van bestrijdingsmiddelen. Op de vraag 'welke is de juiste manier van laarzen dragen tijdens het bespuiten van bestrijdingsmiddelen?' heeft de 7-jarige Jayden Collins het juiste antwoord gegeven: de pijpen van de pak of broek moet op de laarzen zijn. Moeder tevens begeleider van de kinderen, Marjorie van der Loo, was zeer ingenomen met de wijze waarop de voorlichters van LVV hun kennis overdroegen op de kinderen. Zij spreekt als ouder de wens uit dat ook andere kinderen op deze jonge leeftijd in de gelegenheid worden gesteld om vanuit de school het ministerie te bezoeken. -