Infosessie SAMAP-Matching Grant Facility van Star

Infosessie SAMAP-Matching Grant Facility van Star

02-09-2019

Het Suriname Market Access Project (SAMAP), een initiatief van het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij, gefinancierd door de Europese Unie en uitgevoerd door de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO), is vandaag van start gegaan met een landelijke infosessie over de Matching Grant Facility (MGF). Het startsein werd gegeven in het gebouw van het Districtscommissariaat Wanica Zuid-Oost. De MGF is een fonds dat agrariers in gelegenheid stelt in aanmerking te kunnen komen voor ondersteuning door middel van een grant, indien zij aan de gestelde criteria voldoen.

De opening van deze launch is namens de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), Rabin Parmessar verricht door Tania Lieuw A Soe, Focal Point van LVV bij de FAO. Dit in aanwezigheid van de District Commissaris Audrey Hankers. Minister Parmessar heeft er vertrouwen in dat uit het SAMAP de landbouwsector zich verder zal ontwikkelingen. Echter is het van belang dat er samen gewerkt wordt om de diversificatie van de ondernemers in de agrarische sector te bewerkstelligen.

Onder leiding van de SAMAP Chief Technical Advisor, Erick Zeballos, zijn tientallen landbouwers, voornamelijk de sopropo-telers, geïnformeerd over deze Grant. De landbouwers werden ingelicht over de procedure voor het indienen van een aanvraag en het invullen van de formulieren, alsmede de voorwaarde om in aanmerking te kunnen komen voor de MGF. SAMAP zal de boeren eveneens ondersteunen bij het schrijven van de projectvoorstellen.

Er is een schema gemaakt voor de overige districten waar de volgende infosessies gehouden zullen worden op de district commissariaten.

Op kort termijn zal bekend gemaakt worden waar landbouwers zich kunnen registreren voor de MGF.