Certificaat uitreiking aan GAP getrainde landbouwers in de ressorten Houttuin en Uitkijk

Certificaat uitreiking aan GAP getrainde landbouwers in de ressorten Houttuin en Uitkijk

06-09-2019

Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij heeft gedurende 3 dagen de landbouwers van de ressorten Houttuin en Uitkijk getraind in Goede Agrarische Praktijken (GAP). De training is vandaag afgesloten met de certificaatuitreiking.

Volgens Ashween Ramdin, Onderdirecteur Landbouw, die namens minister Rabin Parmessar de training heeft afgesloten deelde de cursisten mee, dat het ministerie te allen tijde bereid is technische trainingen te verzorgen, als het gaat om het telen van verschillende landbouwgewassen. Deze trainingen maken deel uit van een actieplan m.b.t. de EU-exporten.

Het ministerie van LVV werkt deze dagen nauw samen met alle stakeholders om de export van groente en fruit naar de EU te garanderen.

Jimmy Kromopawiro, één van de landbouwers die de training als zeer leerrijk heeft ervaren, is zelf teler van broccoli, bloemkool, paprika en kropsla. Voor hem is het nu helemaal duidelijk wat de gevolgen kunnen zijn van het onverantwoord gebruik van pesticiden en hoe belangerijk het is om beschermende attributen te gebruiken. Kromopawiro bedankte het ministerie voor het verzorgen van deze GAP-training.

Maandag begint de vijfde GAP-training in het district Para.