Certifcaatuitreiking landbouwtraining TPMS ism LVV

Certifcaatuitreiking landbouwtraining TPMS ism LVV

25-10-2019

De cursisten die in augustus 2019 gestart zijn met de landbouwtraining georganiseerd door de Stichting Positive Movement Suriname in samenwerking met het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), hebben vandaag uit handen van fungerend directeur Ashwin Ramdin hun certificaat in ontvangst mogen nemen.

De training “Plant technieken en vermeerdering” werd door de landbouwdeskundige Humphrey Warsodikromo verzorgd.

De fungerend directeur dankte de deelnemers voor het vertrouwen gesteld in de beide organisaties en prees de stichting voor de goede samenwerking. Het ministerie van LVV heeft de plicht waar nodig de gemeenschap te faciliteren met betrekking tot agrarische activiteiten. Dit wordt gedaan door onder andere het beschikbaar stellen van trainingen en of begeleiden van organisaties en scholen. Door het verzorgen van trainingen worden kennis en vaardigheden overgedragen. Ramdin deelde zijn gehoor mede, dat het ministerie de gemeenschap vrijblijvend zal ondersteunen waar mogelijk, zolang de vraag bestaat en of zij het kenbaar maakt; ongeacht jong of oud, landbouwer of burger. Hij deed een beroep op de cursisten om niet alleen het certificaat te ontvangen, maar ook daadwerkelijk verder te gaan in de sector en de opgedane kennis te blijven toetsen in het dagelijks leven.

De deelnemers kregen allen hun certificaat uit handen van de fungerend directeur.

Geïnteresseerden die een landbouwtraining wensen te volgen kunnen zich opgeven bij de afdeling Regio-Midden op het onderdirectoraat Landbouw of op het nummer 479112 tst 1501 of mailen naar agrarischevoorlichting@gmail.com.