Ambassadeur van Chili op kennismakingsbezoek bij LVV-minister

Ambassadeur van Chili op kennismakingsbezoek bij LVV-minister

21-11-2019

In de reeks van bezoeken van Ambassadeurs die het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) een beleefdheidsbezoek brengen, was ook de niet-residerende Ambassadeur van Chili, Zijne Excellentie, Juan Aníbal Barría met als standplaats Port of Spain – Trinidad & Tobago, op bezoek bij Minister Rabin Parmessar.

Bij dit bezoek werd onder andere gesproken over de voorbereidingen van het project “Technical Triangular Cooperation in Agricultural Health and Food Safety Systems and Sanitary certification”. Chili en Suriname zullen hun kennis over de technische capaciteiten met betrekking tot voedselveiligheid uitwisselen. Er zal onder andere worden gewerkt aan de versterking van de inspectiediensten, daar beide landen grote voorstanders zijn van veilig voedsel voor eenieder.

Namens het ministerie van LVV waren aanwezig Virayshri Sital, onderdirecteur Planning en Ontwikkeling, Maitrie Jagroep, waarnemend onderdirecteur Landbouwkundig Onderzoek, Afzet en Verwerking, en van het onderdirectoraat Veeteelt, onderdirecteur Virginia Popken en Gianna Karg, waarnemend hoofd Veterinaire Inspectie.

Minister Parmessar benadrukt tijdens dit bezoek dat hij meer inhoud wil geven aan de samenwerking die is opgestart. Deze samenwerking kan alleen als beide landen tot uitvoering overgaan van de voorgestelde projecten.-